Presentació

La Ciutat de Repòs i de Vacances de Tarragona ocupa un espai de 140.000 m2, envoltat de pins i jardins, a 200 m de la platja Llarga de Tarragona i a 4 Km del centre de la ciutat, declarada Patrimoni de la Humanitat l'any 2000.

dissabte, 9 d’agost del 2008

Dimitir o presentar una querella

«Mario Rigau té dues opcions: presentar una querella o dimitir». Així de clar es mostra l'advocat i Síndic de Greuges de la Universitat Rovira i Virgili, Paco Zapater, qui considera que el president executiu de la candidatura Tarragona 2017 «ha de deixar bé clar què ha passat amb els diners i explicar exactament quina capacitació reuneix l'empresa del senyor Luengo per dur a terme els treballs».

Segons el parer del lletrat tarragoní, un factor important de la polèmica «és saber quant s'ha pagat a les empreses sotscontractades per Tecnigenia, ja que la diferència entre el que va cobrar el senyor Luengo i el que posteriorment es va abonar a les companyies que van realitzar els treballs és el que va guanyar l'adjudicatària».

Zapater es mostra taxatiu a l'hora d'assenyalar que «els diners públics són sagrats, han d'anar específicament a l'objecte que se li ha delimitat. Com diu el refrany, la dona del Cèsar, a més de ser honrada, deure semblar-lo».

El professional del dret lamenta que «l'únic que s'ha aconseguit és posar una taca sobre el projecte. Ara el que s'ha de fer és prendre decisions com més aviat millor, ja que el que sí que seria molt perjudicial és deixar la ciutadania amb dubtes». Zapater va voler deixar clar que «tot el món és innocent fins que es demostri el contrari».

'Una polèmica lamentable'
En la mateixa línia es va mostrar el president del Gremi de Llibreters de Tarragona, Pitu Rovira, que va qualificar de «lamentable» la recent polèmica. Segons el parer de Rovira, «s'està donant bastant mala imatge a l'exterior. És cert que encara falta molt per decidir qui serà la seu dels jocs, però està clar que tot això no ajudarà per a res».

El llibreter va reconèixer «no entendre quin és el paper de l'Ajuntament en aquesta associació. O ho controla el consistori o no. Si l'Ajuntament no té res a veure, per què té representants de cada partit en la junta directiva?».

En aquest sentit, Rovira va indicar que «no és lògic que hi hagi dos partits que apartin els seus representants. Què feien fins al moment? per què no sabien qui hi havia darrere de les empreses que contrataban?».

El responsable de la libería La Capona va assegurar que «em dóna la sensació que hi ha massa presidencialisme en l'associació. Rigau l'hauria de deixar, ja que s'han produït massa ombres entorn d'ell. El consistori hauria de fer un pas endavant, agafar el toro per les banyes i reaccionar».

'Encara falta credibilitat'
L'expresident de la Federació Espanyola de Tennis, Agustí Pujol, va lamentar que tot l'affaire arriba en un mal moment, ja que «a hores d'ara la candidatura de Tarragona encara no té la suficient credibilitat i això pot afectar la confiança de l'opinió pública i dels estaments oficials». Malgrat això, va indicar que «de moment s'estan fent les coses bé».

Pujol va afirmar que «se n'hauria d'anar amb molta cura a l'hora de fer manifestacions, ja que estem jugant amb els interessos de tota una ciutat.»

L'ex màxim representant estatal del tennis va assegurar que la celebració d'aquest esdeveniment «seria molt important per a Tarragona», ja que «aquesta ciutat no té una gran experiència al món de l'esport. No hem tingut gairebé mai equips en l'elit». Pujol va declarar que «deportivamente no seria una competició de primer nivell, però sí que permetria fer|donar un salt de qualitat a la ciutat» en equipaments esportius».

L'expresident de la federació de tennis va posar de manifest la seva «estranyesa», ja que «estava esperant que em diguessin alguna cosa per col·laborar amb la candidatura, però encara ningú no s'ha dirigit a meu. Sempre treballaré per a la ciutat».

S'ha de fer 'tarragonisme'
El president de la Federació d'Unió de Botiguers de Tarragona (FUBT), Jordi Figueras, es va mostrar partidari de «intentar arreglar la situació. Aquests conflictes mai no són bons, més en un projecte d'aquesta envergadura.» El portaveu dels comerciants creu que la celebració dels jocs «seria un gran benefici per a la ciutat».
Carles Segarra, de l'Associació d'Hotelers de Tarragona, va explicar que «aquest tipus de guerrilles el que aconsegueixen és fer forts a altres candidatures. Hauríem d'intentar fer més tarragonisme